Wintergesprek Haarlem

Wintergesprek in de Bibliotheek in Haarlem Centrum

"Eventjes in iemand anders schoenen staan, maakt je innovatiever, creatiever en meer inlevend", zegt de Zweedse professor Emma Stenström (Stockholm School of Economics). Zij deed onderzoek naar het effect van ‘bubble-hopping’: bewust in gesprek gaan met mensen met een andere achtergrond, kennis, mening, geloof of overtuiging dan de jouwe. Naast de positieve effecten op persoonlijk niveau, kan het ‘bubble-hopping’ ook helpen bij het overbruggen van de verschillen die er leven in een buurt, stad of samenleving. En zo bijdragen aan de vermindering van haat en conflict.

Het Wintergesprek oftewel een 'bubble-hop' in de bibliotheek in Haarlem Centrum staat onder leiding van Colette en Tessa van der Minne. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te luisteren en te spreken. Meedoen is gratis.

Het is een open gesprek met enkele simpele regels:

  • Het gesprek duurt precies 1 uur (napraten mag)
  • Luister als de ander praat
  • Praat in de ik-vorm
  • We onderbreken elkaar niet en pas als iedereen gesproken heeft, kun je op de ervaringen van anderen ingaan (geen oordelen of adviezen).

 

Donderdag 25 januari van 18:30 - 19:30 uur

Locatie: Bibliotheek Haarlem Centrum, 32 Gasthuisstraat 2011 XP in Haarlem

 

Meer informatie en aanmelden voor Wintergesprek Haarlem.

AGENDA

  • DO 25 JAN
    Wintergesprek
    18:30 uur - 19:30 uur
    Bubble-hopping: Bewust in gesprek gaan met mensen met een andere achtergrond, kennis, mening, geloof of overtuiging dan de jouwe.

17 jan 2024

Tekst MZ
Foto Wintergesprek