Middelen

Maatschappelijke intitiatieven zijn niet altijd uit te voeren zonder geld. Gelukkig zijn er mogelijkheden om aan geld voor een initiatief te komen. Zo zijn er verschillende fondsen waar je gebruik van kan maken. Ook kan je door crowdfunding in bijvoorbeeld je eigen buurt geld ophalen en heeft de gemeente budget voor bewonersinitiatieven en sociale initiatieven. Kom je er niet uit, dan kun je ook een email sturen naar de redactie van HaarlemLink: info@haarlemlink.nl

 

Crowdfunding

Crowdfunding is een manier van financieren die de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Bij crowdfunding presenteer je je idee en kan iedereen die interesse heeft naar eigen vermogen financieel of materieel bijdragen, of door zelf de handen uit de mouwen te steken. Vaak staat hier iets tegenover vanuit de initiatiefnemer, zoals een goodie of gratis kaartje.

Wil je meer weten over crowdfunding of wil je een online crowdfundingscampagne opzetten? De gemeente Haarlem organiseert beginnerstrainingen en trainingen om echt aan de slag te gaan. Dit doet de gemeente in samenwerking met stichting Voor je Buurt. Hiervoor kan je onze website en Facebook-pagina in de gaten houden.

Op de website van Douw&Koren vind je nog meer informatie over deze vorm van financieren.

 

Gemeente

De gemeente Haarlem heeft verschillende subsidies om initiatiefnemers op weg te helpen. Bekijk hiervoor het overzicht van subsidies.

 

Fondsen

Er zijn allerlei fondsen waarop maatschappelijke initiatieven aanspraak kunnen doen. De website Verenigingen.nl biedt een overzicht van verschillende fondsen en niet-gemeentelijke subsidies in Nederland. Ook het VSB Fonds ondersteunt maatschappelijke initiatieven. In Haarlem kun je onder meer terecht bij de Ruigrokstichting.