Over HaarlemLink

Heb jij een inspirerend of vernieuwend idee of maatschappelijk initiatief? En zoek je medestanders om mee aan de slag te gaan? Of ben je juist op zoek naar een aansprekend maatschappelijk initiatief waar je een bijdrage aan kunt leveren? Dan ben je op HaarlemLink op het juiste adres.

HaarlemLink is een gratis online etalage vol nieuwe maatschappelijke initiatieven om Haarlem nog leuker en mooier te maken. Iedereen met een maatschappelijk initiatief kan hier zijn of haar initiatief presenteren in woord en beeld. Je kunt een algemene oproep doen voor het soort hulp dat je kunt gebruiken en je kunt je eigen contactgegevens toevoegen.

Het maakt niet uit of je plan nog in de kinderschoenen staat of al een heel eind is uitgewerkt. Zolang het maar bijdraagt aan het leuker en beter maken van Haarlem!

Daarnaast kun je via HaarlemLink gebruik maken van advies en ondersteuning die een aantal organisaties bieden bij het opzetten van een maatschappelijk initiatief. Meer informatie hierover vind je in de toolkit.

HaarlemLink is ontwikkeld door de gemeente Haarlem.

Voor wie is HaarlemLink?

HaarlemLink is bedoeld voor personen en organisaties die ondersteuning zoeken bij het opzetten van of verder brengen van een nieuw maatschappelijk initiatief. HaarlemLink is niet bedoeld voor al gerealiseerde plannen of terugkerende activiteiten.

HaarlemLink is ook bedoeld voor personen, instellingen en bedrijven die vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid aansprekende initiatieven zoeken die ze kunnen ondersteunen. HaarlemLink wil op deze manier vraag om, en aanbod van, ondersteuning bij elkaar brengen. Zo verbinden we Haarlemmers met elkaar en krijgen nieuwe maatschappelijke initiatieven een kans zich te ontwikkelen. 

HaarlemLink is niet bedoeld voor puur commerciële initiatieven. Sociale ondernemers of bedrijven die maatschappelijke meerwaarde voor de stad willen creëren, zijn van harte welkom om een maatschappelijke initiatief op HaarlemLink te presenteren.

 

Onze huisregels
Samen maken we de stad: met respect voor elkaars ideeën en door ons met elkaar te verbinden. We hanteren op HaarlemLink de volgende huisregels.

 

Help elkaar

HaarlemLink wil Haarlemmers met hart voor de stad verbinden. Om plannen te realiseren om de stad leuker en beter te maken en daarmee samen aan de slag te gaan en elkaar daarbij te ondersteunen. Of het nu gaat om de woonomgeving, ontmoeting, zorg, milieu, cultuur, enzovoort: alle maatschappelijke initiatieven zijn welkom!

 

Heb respect voor elkaar en kwets niemand

Zoveel Haarlemmers, zoveel meningen. Ieder maatschappelijk initiatief voor de stad mag er zijn. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar wees opbouwend in je commentaar. Persoonlijke aanvallen horen hier niet thuis. We verwijderen initiatieven die onbetamelijk, kwetsend, beledigend, discriminerend of illegaal zijn. Spam wordt eveneens verwijderd. Dat geldt ook voor puur commerciële initiatieven.

 

Wees open over wie je bent

HaarlemLink is een platform voor en door Haarlemmers. Wees open over wie je bent. Verbinding gaat met vertrouwen. Als je een maatschappelijk initiatief wilt presenteren, moet je een account aanmaken waarmee je identiteit kenbaar wordt. Als je wilt reageren op een maatschappelijk initiatief hoeft dat niet, maar zorg wel voor eerlijke en open communicatie.

 

Formuleer een duidelijke hulpvraag

Het is belangrijk dat de hulpvraag duidelijk is geformuleerd. De redactie van HaarlemLink neemt daarom altijd contact op met nieuwe maatschappelijke initiatieven waarbij desgewenst advies wordt gegeven over de formulering van de hulpvraag.

 

Privacy en veiligheid

Op HaarlemLink deel je informatie online. Aan het gebruik van internet en het opslaan van data zijn risico’s verbonden. HaarlemLink is veilig versleuteld met het https-internetprotocol. Ook probeert HaarlemLink jouw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen door de volgende maatregelen. Het technisch beheer wordt verzorgd door de gemeente Haarlem.

 

Voor initiatiefnemers:

 • Iedereen die een idee wil plaatsen moet een account op HaarlemLink aanmaken. Daarvoor moet je je aanmelden met je echte naam, een telefoonnummer en een e-mailadres. Dat e-mailadres hoeft niet je persoonlijke e-mailadres te zijn: het kan ook een speciaal voor jouw initiatief aangevraagd adres zijn.
 • Je beveiligt je account met een wachtwoord, zodat alleen jij (of degene aan wie je de accountgegevens doorgeeft) de informatie over je initiatief kunt wijzigen.
 • Jij bepaalt zelf welke informatie je op HaarlemLink zet.
 • HaarlemLink deelt jouw informatie nooit met adverteerders.

 

Voor geïnteresseerden:

 • Je hoeft je niet kenbaar te maken als je op HaarlemLink wilt rondkijken of een initiatief wilt liken.
 • Je hoeft geen account aan te maken als je je wilt abonneren op een e-mailnieuwsbrief of wilt reageren. Je e-mailadres is het enige wat we nodig hebben.
 • Je e-mailadres wordt nooit zichtbaar op de site.
 • HaarlemLink deelt jouw gegevens nooit met adverteerders.

 

HaarlemLink slaat gegevens op

Om het platform optimaal te laten werken, slaat HaarlemLink een aantal gegevens van je op. Het gaat om:

 • Persoonlijke gegevens (als naam, telefoonnummer, e-mailadres, internetaccounts) als je een initiatief plaatst.
 • Je wachtwoord (als je een initiatief plaatst). Je wachtwoord wordt voor ons onzichtbaar opgeslagen en veilig versleuteld door middel van cryptografische hash.
 • Je naam en e-mailadres als je je abonneert op een gratis abonnement op een van de nieuwsbrieven. Je kunt je via de site en bij elke update altijd afmelden. Je gegevens worden dan verwijderd uit onze database.

 

HaarlemLink respecteert jouw veiligheid en privacy volgens de voorwaarden van de GDPR. Bekijk hierover onze onze privacyverklaring. Als je denkt dat je persoonlijke veiligheid in gevaar wordt gebracht, meld dat dan bij ons op info@haarlemlink.nl.