Over HaarlemLink

Heb jij een inspirerend of vernieuwend idee waarmee jij Haarlem fijner of leuker kunt maken? Of ben je benieuwd welke plannen er allemaal zijn en wil je misschien wel meedoen? Op HaarlemLink kan iedereen terecht met een goed idee voor zijn straat, buurt of stad.

HaarlemLink is een gratis online etalage vol goede plannen voor Haarlem. Iedereen met een goed idee kan zijn eigen pagina inrichten. Daarop kan je je plan presenteren in woord en beeld, je kan een oproep doen voor hulp en je kan je eigen contactgegevens toevoegen. Of je idee nog in de kinderschoenen staat of al een eind is uitgewerkt: het maakt niet. Zolang het maar bijdraagt aan fijner en leefbaarder Haarlem!

Voor wie is HaarlemLink?

HaarlemLink is voor iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Bewoners, ondernemers of bestuurders: als jouw idee bijdraagt aan een plezieriger Haarlem of als je een initiatief wilt ondersteunen ben je van harte welkom.

HaarlemLink is bedoeld voor nieuwe ideeën, niet voor al gerealiseerde plannen of terugkerende activiteiten. Daarvoor bestaan andere platforms. HaarlemLink brengt mensen met een goed idee en geïnteresseerden bij elkaar. Zo verbinden we ons als Haarlemmers met elkaar en krijgen nieuwe dromen een vliegende start.

HaarlemLink is niet bedoeld voor puur commerciële initiatieven. Maar als jouw belangrijkste doel is om maatschappelijke meerwaarde voor de stad te creëren en je wilt dat op een ondernemende manier doen, ben je van harte welkom.

 

Onze huisregels
Samen maken we de stad: met respect voor elkaars ideeën en door ons met elkaar te verbinden. We hanteren op HaarlemLink de volgende huisregels.

 

Help elkaar

HaarlemLink wil Haarlemmers met hart voor de stad bij elkaar brengen. Om plannen te realiseren, om de stad fijner te maken. Dat kan alleen als we samen aan de slag gaan en elkaar willen ondersteunen.

 

Heb respect voor elkaar en kwets niemand

Zoveel Haarlemmers, zoveel meningen. Ieder idee voor de stad mag er zijn. Je hoeft het niet met ieder idee eens te zijn, maar wees opbouwend in je commentaar. Persoonlijke aanvallen horen hier niet thuis. We verwijderen initiatieven en reacties die illegaal, discriminerend, kwetsend, beledigend, spam of onbetamelijk zijn.

 

Wees open over wie je bent

HaarlemLink is een platform voor en door Haarlemmers. Wees open over wie je bent. Verbinding gaat ook over vertrouwen. Als je een initiatief wilt plaatsen, moet je een account aanmaken en je identiteit kenbaar maken. Als je wilt reageren hoeft dat niet, maar zorg voor een eerlijke en open communicatie.

Privacy en veiligheid

Op HaarlemLink deel je informatie online. Aan het gebruik van internet en het opslaan van data zijn risico’s verbonden. HaarlemLink is veilig versleuteld met het https-internetprotocol. Ook probeert HaarlemLink jouw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen door de volgende maatregelen.

 

Voor initiatiefnemers:

 • Iedereen die een idee wil plaatsen, moet een account op HaarlemLink aanmaken. Daarvoor moet je je aanmelden met je echte naam, een telefoonnummer en een e-mailadres. Dat e-mailadres hoeft niet je persoonlijke e-mailadres te zijn: het kan ook een speciaal voor jouw initiatief aangevraagd adres zijn.
 • Je beveiligt je account met een wachtwoord, zodat alleen jij (of degene aan wie je de accountgegevens doorgeeft) de informatie over je initiatief kunt wijzigen.
 • Jij bepaalt zelf welke informatie je op HaarlemLink zet.
 • HaarlemLink deelt jouw informatie nooit met adverteerders.

 

Voor geïnteresseerden:

 • Je hoeft je niet kenbaar te maken als je op HaarlemLink wilt rondkijken of een initiatief wilt liken.
 • Je hoeft geen account aan te maken als je je wilt abonneren op een e-mailnieuwsbrief of wilt reageren. Je e-mailadres is het enige wat we nodig hebben.
 • Je e-mailadres wordt nooit zichtbaar op de site.
 • HaarlemLink deelt jouw gegevens nooit met adverteerders.

 

HaarlemLink slaat gegevens op

Om het platform optimaal te laten werken, slaat HaarlemLink een aantal gegevens van je op. Het gaat om:

 • Persoonlijke gegevens (als naam, telefoonnummer, e-mailadres, internetaccounts) als je een initiatief plaatst.
 • Je wachtwoord (als je een initiatief plaatst). Je wachtwoord wordt voor ons onzichtbaar opgeslagen en veilig versleuteld door middel van cryptografische hash.
 • Je naam en e-mailadres als je je abonneert op een gratis abonnement op een van de nieuwsbrieven. Je kan je via de site en bij elke update altijd afmelden. Je gegevens worden dan verwijderd uit onze database.

 

HaarlemLink respecteert jouw veiligheid en privacy volgens de voorwaarden van de GDPR. Bekijk hierover onze onze privacyverklaring. Als je denkt dat je persoonlijke veiligheid in gevaar wordt gebracht, meld dat dan bij ons op info@haarlemlink.nl.