Initiatievenschool

Heb je een goed idee voor de stad en wil je je initiatief graag verder brengen? Via de Initiatievenschool biedt de gemeente trainingen aan die je hierbij kunnen helpen. Denk aan een training crowdfunding, pitchen of social media. Alle trainingen worden gratis of tegen een kleine bijdrage aangeboden. Heb je behoefte aan een bepaalde training of is er een onderwerp waarover je een training zou willen volgen? Laat het ons weten via initiatief@haarlem.nl

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Workshop 'De Kunst van Storytelling'

Verhalen hebben de kracht om mensen te inspireren, verbinden en informeren. Als verhalenverteller wil je graag ontdekken hoe je boeiende verhalen kunt creëren die impact hebben op je publiek.

In deze workshop van anderhalf uur, onder leiding van Joep van Dijk, een ervaren storyteller en communicatie-expert, duiken we dieper in de kunst van storytelling. Je leert hoe je verhalen kunt structureren, emoties kunt toevoegen en je publiek kunt betrekken. Of je nu een bedrijfsverhaal wilt vertellen, een presentatie wilt verfraaien of gewoon je communicatieve vaardigheden wilt verbeteren, deze workshop biedt waardevolle inzichten en technieken.

Trainer: Joep van Dijk
Datum: maandag 11 december
Tijd: 19.00-21.30 uur. 19 uur inloop, cursus 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: Doelenzaal, Bibliotheek Haarlem, Gasthuisstraat 32, 2011 XP in Haarlem

Aanmelden kan via initiatief@haarlem.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Workshop 'Invloed op bestuur en politiek'

Hoe werkt de besluitvorming in de gemeente? Waar vindt de politieke afweging plaats? En hoe vergadert een raadscommissie? Als initiatiefnemer wil je graag weten hoe je invloed kunt uitoefenen op het bestuur en de politiek, om zo jouw initiatief kansrijker te maken.

In deze workshop van anderhalf uur krijg je uitleg over hoe het gemeentebestuur werkt en hoe je invloed kunt uitoefenen. Leuk extraatje: na de workshop is er de gelegenheid om een raadsvergadering bij te wonen. 

Trainer: Heske Pohlmann, communicatieadviseur bij de gemeente Haarlem.

Datum: donderdag 14 december 2023
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: Stadhuis Haarlem

Aanmelden kan via initiatief@haarlem.nl

Alvast meer weten over de gemeenteraad? Kijk op www.haarlem.nl/bestuur

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tip: Bij de Vrijwilligersacademie van VWC-BUUV (het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving en BUUV Haarlem) vind je nog meer trainingen! Het cursusaanbod is bedoeld voor vrijwilligers, actieve burgers, vrijwilligerscoördinatoren, beroepskrachten, mantelzorgers en burgerinitiatieven die in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal werken of actief zijn.

Ook bij de KNHM foundation kun je allerlei (online)workshops en trainingen volgen. Praktisch en concreet aan de slag met zaken als crowdfunding, social media, pitchen of burgerplanvorming. Bekijk hier het programma, stroop je mouwen op, pak je agenda erbij en doe mee!