Help Rasom aan een fijne locatie

Per 1 januari 2024 is Stichting Rasom op zoek naar een nieuwe ruimte in Haarlem. De stichting is op zoek naar een centraal gelegen verwarmde locatie van 150-500 m2 met keuken, sanitair wifi en/of goed mobiel bereik. De ruimte zal gebruikt worden voor activiteiten overdag, het lunchcafé voor koffie en lunches en als ontmoetingsruimte met inloopfunctie.

Stichting Rasom is ontstaan als reactie op de oorlog in Oekraïne. In korte tijd heeft Stichting Rasom zich, mede door de inzet van vele toegewijde vrijwilligers, ontwikkeld tot een dynamische organisatie met een veilige havenfunctie voor Oekraïense vluchtelingen en andere mensen in nood. De activiteiten variëren van een lunchcafé tot psychologische begeleiding en van taallessen tot creatieve workshops voor kinderen. Naast het faciliteren van directe hulp, biedt de locatie in de kelder van de oude V&D aan de Gierstraat 5 ook onderdak aan andere waardevolle organisaties als de GGD, Jeugdgezondheidszorg Kennemerland en Vluchtelingenwerk. 

Helaas moet Ransom per 1 januari 2024 hun fijne plek verlaten en daarom zijn ze hard op zoek naar een nieuwe ruimte in Haarlem. De stichting is op zoek naar een centraal gelegen verwarmde locatie van 150-500 m2 met keuken, sanitair wifi en/of goed mobiel bereik. De ruimte zal gebruikt worden voor activiteiten overdag, het lunchcafé voor koffie en lunches en als ontmoetingsruimte met inloopfunctie. Zo kan Rasom nog meer mensen in nood ondersteunen, hun fijne huiskamerfunctie blijven vervullen voor velen in Haarlem en sociale en mentale ondersteuning bieden door middel van verschillende projecten en samenwerkingen. Momenteel werkt Rasom samen met het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk Nederland, JGZ Kennemerland en RIBW K/AM.

Heb jij ideeën of suggesties? Stuur een mail naar: info@rasom.nl.

Op deze pagina op onze site vind je allerlei suggesties en ideeën voor het zoeken en vinden van locaties in de gemeente Haarlem.

22 sep 2023

Tekst MZ
Foto Rasom