Circulair Initiatievencafé op vrijdag 4 oktober

Heb jij ideeën voor de toekomst van Haarlem?

Vrijdag 4 oktober 2024 vindt weer een Initiatievencafé plaats waarbij de gemeente Haarlem initiatiefnemers een podium biedt hun initiatieven te presenteren. Dit keer verbinden we het café aan hét regionale evenement C the Future, dat op 4 en 5 oktober plaatsvindt op het MAAK-terrein en in de 3D Makers Zone, in de Waarderpolder.

Als stad en regio staan we voor verschillende uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en circulariteit. De grootste kansen liggen in de maakindustrie, kunststoffen, consu- mentenartikelen, bouw en voedselindustrie. Heb jij ideeën voor de toekomst van Haarlem en regio? Hoe kan jouw product, idee of dienst bijdragen en wat heb je nodig om dat te realiseren? Kom pitchen en ontvang tips en feedback van aansprekende ondernemers. Maak na afloop kennis met het grote bedrijvennetwerk uit de regio.

Tijdens dit Initiatievencafé pitchen verschillende Haarlemmers hun idee en tijdens deze editie staan duurzaamheid, digitalisering en circulariteit centraal. Zij vertellen hoe zij van Haarlem een mooie en circulaire stad willen maken om in te wonen en te werken en welke hulpvraag ze hierbij hebben. De aanwezigen bij het Initiatievencafé kunnen luisteren, vragen stellen, inspiratie opdoen en initiatiefnemers helpen met hun vraag. 

Het doel van deze bijeenkomst is om initiatiefnemers, maatschappelijke instanties, ondernemers, Haarlemmers en de gemeente samen te brengen zodat ze elkaar verder kunnen helpen. MAAK Haarlem is een zeer inspirerende plek om dit keer het Initiatievencafé te organiseren.

Ter inspiratie kan je denken aan initiatieven rondom het tegengaan van de plastic soup, langer gebruik van meubels, eerlijker verdeling van gezond voedsel, robotisering en het hitte-en waterproof maken van de stad. Alle thema’s en ideeën zijn welkom. Voor de meest innovatieve pitch is een geldprijs te winnen, die je kan helpen je idee een stap verder te brengen.

Aanmelden en meer informatie: initiatief@haarlem.nl

Datum en tijd: vrijdag 4 oktober van 16:00 tot 18:00 uur
Locatie: MAAK Haarlem, 3D Makers Zone, Oudeweg 91-95, 2031 CC in Haarlem.

 

AGENDA

15 mei 2024

Tekst MZ
Foto MZ