We doen het samen! Festival - online editie op 5, 8, 9 en 10 september

Op zaterdag 5 september trappen bekende sprekers als Peter Heerschop, Rocky Hehakaija en Joris Luijendijk het We Doen Het Samen festival af. Maar ook Cormac Russell, dé expert op het gebied van burgergerichte democratie, vertelt wat er door het coronavirus is veranderd in lokale gemeenschappen en wat we daarvan kunnen leren. Tegelijkertijd vindt de lancering plaats van de Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht: dit is een open en laagdrempelig kennis- en leernetwerk voor bewoners en professionals, die samen leren over de kracht van gemeenschappen. En Annemarie Jorritsma, voorzitter van KNHM foundation, zal ergens in Nederland een buurtinitiatief héél gelukkig maken met de Gouden Kern met Pit en 3.000 euro voor het project

Heb je inspiratie nodig, zin in nieuwe kennismakingen en interessante workshops om burgerinitiatieven, jouw project of idee een boost te geven? Van 8 t/m 10 september kun je 3 dagen lang ’s morgens, ’s middags én ’s avonds online workshops volgen die je alles vertellen over onder andere storytelling, lobbyen, duurzame ouderenzorg, crowdfunding, social design en lokale fondsen. Ook zijn er interactieve sessies met onder andere de Social Media Dokter en de virtuele Rechter. Pak een bak koffie, een notitieblok en dompel je onder in deze interactieve en leerzame workshops.

Heb je tijdens of na een workshop behoefte om even na te praten of vragen te stellen aan een fonds of organisatie? Op het virtuele Buurtplein kun je chatten met medewerkers van o.a. Triodosbank, Kansfonds, RCOAK, KNHM foundation of VSBfonds.

Alle sprekers en workshops zijn online en gratis bij te wonen via het festivalplatform.
Aanmelden kan nu, via www.wedoenhetsamen.nu

Kun je niet kiezen uit workshops die tegelijkertijd plaatsvinden? Geen zorgen: je kunt de workshops tot twee weken na het festival nog bekijken.

14 aug 2020

Tekst mk
Foto nvt