Maak een plan vóór 15 november

Weet jij dat van al jouw klasgenootjes er twee zijn die niet overal aan mee kunnen doen. Kinderen die niet op een sportclub kunnen of muziekles volgen? Sommige ouders hebben niet genoeg geld hiervoor, omdat ze niet genoeg verdienen, of omdat ze niet kunnen werken.

Gelukkig zijn er voor alle kinderen dingen bedacht zodat ze ook mee kunnen doen. Je kan sporten of muziekles krijgen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Maar het is ook leuk als je nog andere dingen kan doen naast school of sport. 

Bedenk een plan
En daarvoor hebben we jullie allemaal nodig. We vragen jullie (tot en met 17 jaar) om iets te bedenken waaraan alle kinderen kunnen meedoen. Misschien wil je de speelplaats in de buurt opknappen, of een nieuw speeltoestel erbij, een voetbalgoal, of een dagje uit. Je kan van alles verzinnen, het liefst met klasgenoten en buurtgenoten. Dat zet je in een plannetje. En je plan mag maximaal duizend euro kosten. Dat plannetje stuur je naar ons op.

De kinderburgemeester en de kinderwijkraden doen ook mee
Haarlem sinds 26 augustus heeft een eigen kinderburgemeester) en kinderwijkraden. En die staan te trappelen om naar jullie ideeën en plannetjes te kijken en om zelf ideeën in te brengen. Ook kunnen ze de ambtenaren van de gemeente helpen kiezen welke plannen uitgevoerd kunnen worden. In totaal kunnen we  tien plannen helpen uitvoeren. 

Hoe stuur ik mijn plan op?
Stuur een email met daarin je plan voor de aanvraag van de subsidie vóór 15 november naar: smsr@haarlem.nl

Schrijf je naam en telefoonnummer ook op, Als we vragen hebben, kunnen we je dan nog even bellen. De jury kijkt naar jullie plannen en eind november welke plannen hebben gewonnen.

Let op: de gemeente kijkt of je plan ook echt kan worden uitgevoerd. Het moet veilig zijn, en het kan niet op een plek waar al andere plannen zijn. Als jouw plan wint, kan je meteen aan de slag. Je idee moet in 2021 ook echt klaar zijn. 

Veel succes,  team Schulden Minima en Sociale Recherche

Gemeente Haarem

14 okt 2020

Tekst Team schulden, minima en sociale recherche; Gemeente Haarlem
Foto @