Initiatievencafé vol bruisende plannen

Vrijdag 4 oktober 2024 vindt weer een Initiatievencafé plaats. Tijdens deze editie staan duurzaamheid, digitalisering en circulariteit centraal. Deelnemers aan het Initiatievencafé vertellen hoe zij van Haarlem een mooie en circulaire stad willen maken om in te wonen en te werken, en welke hulpvraag ze hierbij hebben. De aanwezigen bij het Initiatievencafé kunnen luisteren, vragen stellen, inspiratie opdoen en initiatiefnemers helpen met hun vraag.

Het blijft bruisen van de mooie ideeën in en voor Haarlem! Dit was te horen tijdens een bijzondere editie van het Initiatievencafé op vrijdag 4 oktober in de 3DMZ op het MAAKterrein. Dit keer was het café onderdeel van het event C the Future. Vanuit de boxring pitchten zeven betrokken Haarlemmers hun innovatieve, circulaire en sociale idee. Dit werd aangevuld met muziek, mooie interviews en gesprekken met oud pitchers die hun idee hebben gerealiseerd. Alles enthousiast aan elkaar gepraat door Ruud Meijer.

Het was geen wedstrijd, elke deelnemer werd in de schijnwerpers gezet, maar toch werden dit keer meerdere prijzen beschikbaar gesteld. Jan van Betten reikte namens Spaarnelanden 2 keer € 1.000 uit aan initiatieven op het gebied van hergebruik van textiel en sportkleding. Chantalle Stottelaar gaat vanuit de Rabobank met ‘De Ontdekplek’ in gesprek hoe deze stichting al hun ideeën kan verwezenlijken en wethouder Robbert Berkhout gaf namens de Gemeente Haarlem € 5.000 aan Annefleur De Bruijn voor haar idee voor wasbare luiers. Ook jurylid en oud pitcher Bas Turk was onder de indruk van alle ideeën. De gepitchte initiatieven zijn te vinden op onze website. Op naar de volgende editie!

 

11 sep 2024

Tekst MZ
Foto Myrna Wggers