Het 11e INITIATIEVENCAFÉ

Ook in deze tijd zien we hoe innovatief Haarlemmers zijn en hoeveel goede ideeën er in de stad leven. We vinden het belangrijk om initiatiefnemers een podium te blijven bieden, om hun initiatieven te presenteren en hen in contact te brengen met mensen die hen verder kunnen helpen. Daarom organiseren we
op maandag 19 april alweer de 11e editie van het (online) Initiatievencafé. Tussen 17.00 en 18.00 uur is iedereen welkom om (online) te pitchen, advies te geven en zich te laten inspireren. Het Initiatievencafé vindt plaats in de Pletterij en is online te volgen.

We zorgen voor een breed publiek bestaande uit o.a. ondernemers, ambtenaren, wijkraden en de Rabobank. Ook komt een Haarlems fonds aan het woord, om te vertellen wat zij doen om initiatiefnemers te helpen met een maatschappelijk idee. 

Het Initiatievencafé 
Tijdens het Initiatievencafé pitchen Haarlemmers hun idee. Zij vertellen hoe zij Haarlem een fijnere plek willen maken om te wonen, werken of verblijven en welke hulpvraag ze hiervoor hebben. De luisteraars kunnen inspiratie opdoen en/of initiatiefnemers helpen met hun vraag. Het doel is initiatiefnemers,
de gemeente, maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar brengen, om betrokken Haarlemmers op weg te helpen. Zo worden nog meer mooie initiatieven in Haarlem gerealiseerd. 

Het publiek kan het online Initiatievencafé volgen via www.pletterij.nl en haarlem105.nl. Ook is het mogelijk om live vragen te stellen en tips te geven. Dit kan in een reactie onder de livestream van de Pletterij. 

Aanmelden om te pitchen 
Een initiatief pitchen? Iedereen kan zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. Aanmelden voor het pitchen kan tot 1 april.
Iedereen die een pitch wil doen tijdens het Initiatievencafé mag van te voren gratis deelnemen aan de online training Pitchen met Passie door Paul Bierman. Deze training staat gepland op dinsdag 6 april van 14.00 tot 17.00 uur. Na de training wordt een selectie gemaakt wie live in de Pletterij gaat pitchen. Tijdens de bijeenkomst in de Pletterij worden de dan geldende coronamaatregelen in acht genomen. 

Met vriendelijke groet, Projectteam Initiatievencafé

25 feb 2021

Tekst Projectteam Initiatievencafé
Foto Projectteam Initiatievencafé