AFGEROND INITIATIEF

ZuidWestival 2020

WAT

Niet zomaar een festival, nee een ZuidWestival

Op zaterdag 7 maart organiseren wij het ZuidWestival; een huiskamerfestival in Haarlem Zuidwest.
Er wordt een route gemaakt door de wijk, langs verschillende huiskamers van bewoners, bedrijven en organisaties. In elke huiskamer/gebouw gebeurt iets bijzonders. Wij als stadmakers, Urbansync een bureau voor concept ontwikkeling en co-creatie. en de gemeente organiseren een aantal activiteiten zoals een gesprek met de projectontwikkelaars en een test koffieplekje bij de supermarkt. Maar deze dag is ook met name bedoeld om ruimte aan jullie te geven. Wij zijn vooral nieuwsgierig naar wat jullie zouden willen doen tijdens deze dag. Dit kan van alles zijn. Kun je muziek spelen? Wil je een stoepkrijt kunstwerk maken of bak jij de lekkerste taarten? Of heb jij een atelier en wil je een workshop geven? Dit is de dag dat je jouw talent kunt delen met alle wijkbewoners.

WAAROM

Zoals je waarschijnlijk weet, staat er veel te gebeuren in Haarlem Zuidwest*. De komende jaren zal er veel gebouwd worden en de wijk zal veranderen in een plek waar mensen fijn wonen, werken en recreëren.

De projectontwikkelaars HBB/Hoorne zijn al plannen aan het maken om te bouwen. Zij willen zorgen voor mooie nieuwe woningen en plekken, maar dit doen en kunnen zij niet alleen.

De gemeente, Urban Sync en stadmakers werken samen om ervoor te zorgen dat er niet alleen stenen komen maar ook nieuwe plekken waar mensen samenkomen en waar gezamenlijk nieuwe activiteiten georganiseerd worden. De bewoners en gebruikers van Zuidwest zijn hierin belangrijke samenwerkingspartners. Het is immers jouw thuis.

De gemeente is er om te ondersteunen, Urbansync om jullie ideeën in de plannen te verwerken en de stadmakers zijn er om de bewoners te helpen zelf een programma van activiteiten op te stellen en die gezamenlijk uit te voeren in Zuidwest.

Het feit dat de projectontwikkelaars de samenwerking zijn aangegaan met de stadsplanners, stadmakers en bewoners[PB1] is heel bijzonder. Daarom zullen alle partijen zichzelf voorstellen aan de wijk en vertellen wie welke rol heeft en wat bewoners kunnen verwachten.

Het voorstellen van de deelnemende partijen willen wij heel graag doen met een festival. En niet zomaar een festival. Deze dag wordt een voorbeeld voor de wijze waarop bewoners, ondernemers en liefhebbers van Zuidwest op een andere manier kunnen samenwerken aan de
toekomstige wijk. Daarom hebben we een datum geprikt en een idee bedacht hoe we deze dag kunnen vieren en daarmee het startsein te geven aan een bijzondere samenwerking.

VOOR WIE

Voor bewoners, gebruikers, bezoekers en liefhebbers van Haarlem Zuid West.

Eigenlijk is iedereen welkom :)

HELP MEE

Het programma is al rond maar je kunt toch nog meehelpen :)
Tijdens de dag zelf kunnen we zeker nog wat sjouw en bouw hulp gebruiken.

Fotografen, schrijvers en andere beeldvangers zijn ook nodig.

En mocht je een spontane actie willen starten zoals ballonvouwen, muziek spelen, taarten bakken of stoepkrijtkunstwerken maken bel even op en dan krijg je een mooie plek!

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Stephensonstraat 38, Haarlem, Netherlands
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Lotte de Haan
Organisatie
stadmaker
Website

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Lotte
11 mrt 2020 om 12:54 uur

Er is trouwens nu een website
www.spoorzonezuidwest.nl daar komen nieuwe ontwikkelingen op!

Er is trouwens nu een website
www.spoorzonezuidwest.nl daar komen nieuwe ontwikkelingen op! Lees minder

Lotte
11 mrt 2020 om 12:39 uur

Hoi Madelon,
Zou je tips kunnen geven over wat de beste manier zou zijn om de communicatie te verbeteren?

Hoi Madelon,
Zou je tips kunnen geven over wat de beste manier zou zijn om de communicatie te verbeteren? Lees minder

Madelon van den Bos
7 mrt 2020 om 12:48 uur

Fijn dat de direct omwonenden ook worden uitgenodigd hiervoor?! Ik zie mensen statafels en banken opzetten maar niemand uit onze straat is hiervan op de hoogte. Via via kom ik op deze website. Dat is precies waar Hoorne niet goed in is; goede en eerlijke communicatie :( Alleen maar volbouwen Lees meer

Fijn dat de direct omwonenden ook worden uitgenodigd hiervoor?! Ik zie mensen statafels en banken opzetten maar niemand uit onze straat is hiervan op de hoogte. Via via kom ik op deze website. Dat is precies waar Hoorne niet goed in is; goede en eerlijke communicatie :( Alleen maar volbouwen Lees minder

Robert
6 mrt 2020 om 19:58 uur

“de wijk zal veranderen in een plek waar mensen fijn wonen, werken en recreëren“ Dat mag je dan maar hopen..... Volgens mij wordt ons gewoon 2100 woningen door de strot geduwd. Daar helpt een Westival echt niet bij. Lees meer

“de wijk zal veranderen in een plek waar mensen fijn wonen, werken en recreëren“ Dat mag je dan maar hopen..... Volgens mij wordt ons gewoon 2100 woningen door de strot geduwd. Daar helpt een Westival echt niet bij. Lees minder

Lotte
4 mrt 2020 om 21:45 uur

Een terugkerend iets zou leuk zijn he :)

Een terugkerend iets zou leuk zijn he :) Lees minder

Tineke
2 mrt 2020 om 18:28 uur

Beweging in de buurt juich ik zeer toe. Een beetje betrokkenheid over-en-weer zal een wijk gezelliger, veiliger en leefbaarder maken. Gaat dit een terugkerend evenement worden?
Het hoeft zeker geen kopie te worden van 'gluren', immers de invulling kan je zelf helpen vorm te geven? Lees meer

Beweging in de buurt juich ik zeer toe. Een beetje betrokkenheid over-en-weer zal een wijk gezelliger, veiliger en leefbaarder maken. Gaat dit een terugkerend evenement worden?
Het hoeft zeker geen kopie te worden van 'gluren', immers de invulling kan je zelf helpen vorm te geven? Lees minder

Edwin
2 mrt 2020 om 06:19 uur

Precies wat Serge zegt. En wat origineel gejat van "Gluren bij de buren" dit Zuidwalgival

Precies wat Serge zegt. En wat origineel gejat van "Gluren bij de buren" dit Zuidwalgival Lees minder

Serge
17 feb 2020 om 08:17 uur

Is dit een bedacht festival door de projectontwikkelaars om de rust terug te laten keren in zuidwest? Omdat niemand hier op 2100 extra woningen zit te wachten.. wat een vreselijk charmeoffensief..

Is dit een bedacht festival door de projectontwikkelaars om de rust terug te laten keren in zuidwest? Omdat niemand hier op 2100 extra woningen zit te wachten.. wat een vreselijk charmeoffensief.. Lees minder

Judit
16 feb 2020 om 15:20 uur

Heel erg leuk !!!! Ik ben er jammer genoeg niet op 7 maart :(

Heel erg leuk !!!! Ik ben er jammer genoeg niet op 7 maart :( Lees minder

Marry Laan
14 feb 2020 om 15:20 uur

Wát een súper leuk, creatief initiatief!

Wát een súper leuk, creatief initiatief! Lees minder

Peter
14 feb 2020 om 10:41 uur
REAGEER