Windows of the World Haarlem

WAT

Windows to the World is een jaarlijks evenement in Eindhoven waarbij (lokale) kunstenaars uitgenodigd worden om te schilderen op grote ramen in de binnenstad. Bij elke editie hoort een ander thema met een positieve boodschap.

Een Windows of the World organiseren in Haarlem met als doel sign painting en typografie meer zichtbaarheid te geven en een kleurrijke en positieve boodschap te geven aan de mensen in de stad. Een belangrijk onderdeel is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij live wordt geschilderd op meerdere grote ramen in de binnenstad en waarvan de resultaten nog enkele weken na het evenement te zien zijn.

WAAROM

Als je door de binnenstad van Haarlem loopt, valt direct de grote hoeveelheid leegstaande panden op. Windows to the World geeft niet alleen een frisse jas aan deze panden, maar ook een kleurrijke en positieve uitstraling voor het publiek en aandacht voor het ambachtelijke vak van sign painting/letter schildering.

Wij willen de kunst van het sign painting en letter schilderen dit op een grotere schaal laten zien en wij denken dat Haarlem deze kunst kan waarderen.

VOOR WIE

Winkelend publiek/ondernemers in de binnenstad/sign painting onder de aandacht brengen.

HELP MEE

Subsidie om dit project mogelijk te maken (In Eindhoven o.a. de BIZ)

De subsidie wordt gebruikt voor het betalen van artiesten, productie, marketing, materialen, schoonmaken etc. Ook zoeken wij mensen/bedrijven die interesse hebben in een raam schildering, sponsoring en/of het leveren van materialen.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

binnenstad van haarlem
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Ben Plummer
Organisatie
Windows to the World / the Ben Plummer Sign co.
(Sociaal) ondernemer

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER