Vrienden van Schalks aan de Plas

WAT

Een drijvend horecapaviljoen met terras op het water en aanlegsteigers voor waterrecreanten. Met in de toekomst vooral “stille” elektrische bootjes en een hoger wit bruggetje, zodat de plas ook vanaf het Spaarne goed bereikbaar is.

WAAROM

Een drijvend horecapaviljoen kan van de idyllische Schouwbroekerplas een aantrekkelijke plek voor wandelaars en fietsers maken. De "Put van Vink" is vanaf het Spaarne niet toegankelijk voor (kleine) zeilbootjes en sloepen omdat de brug te laag is. Hierdoor blijft deze perfect gelegen, beschutte plas voor waterrecreatie onbenut.

Met realisatie van het waterpaviljoen en een hogere brug wordt in samenwerking met de gemeente Haarlem en in goed overleg met de wijkraden Europawijk en Molenwijk door de Stichting Leven op Water de Schouwbroekerplas omgetoverd tot de Parel van Haarlem.

Om het door Stichting Leven op Water beoogde drijvend horecapaviljoen, drijvend terras en aanlegsteigers te kunnen bereiken is een goede doorgang vanaf het Spaarne van groot belang. Stichting Leven op Water voert het project duurzaam uit met oog voor de groene omgeving.

VOOR WIE

Vanaf het terras genieten van het weidse uitzicht op deze "Put van Vink". Dat willen we realiseren voor inwoners van Schalkwijk, Haarlem en Heemstede, met name de watersportliefhebbers, scoutinggroepen en passanten die hun bootjes kunnen aanleggen aan de drijvende steigers. Maar bovenal voor alle inwoners van Schalkwijk en direct omwonenden, wordt dit een prachtige ontmoetingsplek op loop afstand. Voor de waterrecreatie is de toegang tot de Schouwbroekerplas essentieel.

Daarnaast zijn talloze andere passanten, zoals wandelaars en fietsers, geïnteresseerd in een directe ontsluiting.

HELP MEE

Wij zoeken gedreven en enthousiaste (water)mensen die samen met de de Stichting LOW en in samenwerking met de gemeente Haarlem dit project via crowdfunding willen helpen realiseren.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Schouwbroekerplas / Jaagpad
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Stichting Leven op Water
Organisatie
Vrienden van Schalks aan de Plas i.s.m. Stichting Leven Op Water
Non-profit organisatie

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Paula Ruijgrok
20 apr 2021 om 12:36 uur

Hoezo onbenut!!
Ik wil dat de plas behouden blijft voor de natuur. Geen watersport e.d.! De mens is zo langzamerhand een plaag aan het worden voor deze aarde.

Hoezo onbenut!!
Ik wil dat de plas behouden blijft voor de natuur. Geen watersport e.d.! De mens is zo langzamerhand een plaag aan het worden voor deze aarde. Lees minder

REAGEER