RISAGO: Hét feelgood platform voor mensen met een lichamelijke beperking

WAT

De missie van RISAGO is om een platform op te bouwen dat zich focust op KANSEN en MOGELIJKHEDEN in het leven van mensen met een fysieke of lichamelijke beperking. Door een overzichtelijk template te gebruiken, verschijnt met slechts een paar drukken op de knop, alle informatie om er onbezorgd op uit te kunnen gaan.

Wat onderzoeken wij? Alle zaken die het dagelijks leven wat fijner maken, denk daarbij aan toegankelijkheid van horeca, winkels, theater en bioscopen. Liever op zoek naar een leuke activiteit, sport, werk, cursus/workshop of een weekendje weg? Die mogelijkheden gaan wij ook bekijken!

WAAROM

Vandaag de dag komt het nog steeds voor dat mensen vanwege hun beperking niet worden toegelaten op scholen of dat zij door werkgevers niet in dienst worden genomen omdat zij simpel weg niet naar binnen kunnen. Ook ervaren zij obstakels als zij bijv. van het openbaar vervoer gebruik willen maken. Daarnaast ervaren veel mensen met een beperking belemmeringen bij de toegang tot bibliotheken, winkels, bioscopen, sportfaciliteiten en cafés.

Mijn vuurtje gaat hier van AAN en het voelt als mijn persoonlijke missie om meer bewustwording te creëren over en voor mensen met een fysieke of lichamelijke beperking. Bewustwording creëren in toegankelijkheid van horeca, culturele instellingen en/of gebouwen. Maar vooral ook eens te focussen op wat er WEL mogelijk is, de positieve kant benadrukken en vooral kijken naar KANSEN, KWALITEITEN en MOGELIJKHEDEN.

VOOR WIE

RISAGO focust zich op mensen met een fysieke of lichamelijke beperking. Hiermee bedoelen we het volgende: beperking in de bewegingsmogelijkheden van een persoon, zoals een handelingsmogelijkheid of beperkte mobiliteit of een onzichtbare beperking als gevolg van een chronische aandoening.

HELP MEE

RISAGO staat nog in de start blokken. Ik zou graag op weg geholpen willen worden door middel van sparren met gelijkgestemden en/of professionals. Mensen die mij in contact kunnen brengen met de doelgroep, instanties, organisaties, bedrijven die iets voor mij kunnen betekenen.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Maartje van Schooten
Organisatie
RISAGO
Particulier
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER