ORO wolkorrel

WAT

Plantenvoeding 100% circulair en duurzaam
Geef je planten een groeiboost met de ORO wolkorrel.
Voorkom te droge grond door de waterbufferende werking
Creëer ruimte in de aarde voor wortelgroei
Vult de broodnodige mineralen voor je planten aan
Voorkom dat wol in de biomassa ovens terecht komt
Een top alternatief voor de eindige grondstof veen

WAAROM

Onze missie is om de jaarlijkse miljoenen kilo’s aan overtollige schapenwol in te zetten als plantenvoeding.
Wij zijn verbijsterd over de lage waarde die ruwe wol momenteel kent. Hoe meer je met dit materiaal in aanraking komt hoe mooier het wordt. Wist je dat wol vuurdovend en brandvertragend is? Als isolatie gebruikt kan worden? Vochtregulerend? Anti allergeen? Temperatuur kan reguleren? Slakken hebben er een hekel aan en ook nog eens goed dient als plantenvoeding?
Geïnspireerd door onze eigen schapen en gestimuleerd om de wereld een beetje mooier te maken. De wolstapel van het jaarlijks schapenscheren roept om een toepassing zonder poespas. Wat blijkt? Deze multifunctioneel inzetbare grazers blijken een super groene jas te dragen! Onze missie is om de jaarlijkse miljoenen kilo’s aan overtollige schapenwol in te zetten als plantenvoeding.

VOOR WIE

Voor iedereen die van gezonde planten en hun bodem houdt!
Omdat het bomvol bouwstoffen voor je planten zit!
Ons product wordt gemaakt uit de hernieuwbare grondstof; schapenwol! Zonder toevoegingen dus zonder chemicaliën en zonder eindige grondstoffen.
Nederland kent een kleine één miljoen wolfabriekjes (schapen) die jaarlijks geschoren moeten worden. Gemiddeld geeft een schaap zo’n drie kilo ruwe wol op jaarbasis, een reststroom die bijzonder waardevol blijkt te zijn. De fysieke eigenschappen van de korrel zijn op zichzelf al een grote plus, door het wateropnemend vermogen wordt de grond beschermd tegen droge periodes en geeft tegelijk een luchtige werking voor de grond waardoor wortels beter en dieper kunnen groeien. Bijkomend voordeel is dat minder vaak bewateren een besparing op het watergebruik geeft. Deze werking gaat zo een seizoen lang mee.
Tegelijkertijd laat de laboratorium analyse zien dat schapenwol ook andere voordelen kent. Zo zit er onder andere meer dan 10% organische stikstof in, 4% Kalium, 5% zwavel en uit zo’n 77% organische stof bestaat. Deze eigenschappen stimuleren allemaal flora om te groeien en hoeven niet meer als additieven te worden toegevoegd aan de planten.

HELP MEE

ORO wolkorrel heeft een boost nodig om te kunnen opschalen. Dit is geld voor een mineralisatie onderzoek, geld om een granulator aan te schaffen en geld om een pers aan te schaffen. Er is vraag naar ons product, alleen lopen wij in het zelfde rondje... wij kunnen geen grote producties aan omdat wij niet de juiste machines hebben. De meeste start-ups lopen hier denk ik tegen aan.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Oudeweg 91, Haarlem, Netherlands
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Natalie Bogtman
Organisatie
ORO wolkorrel
(Sociaal) ondernemer

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

DIT INITIATIEF WERKT SAMEN MET

  • De Stadsgarage

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER