Onderwijsproject GAMES FOR GOALS

WAT

De stedenband Haarlem-Mutare en Citylab van Hogeschool Inholland werken de komende drie jaar aan een vernieuwend Europees onderwijsprogramma voor het basisonderwijs. Dit programma Games for Goals biedt leerkrachten een catalogus met innovatieve leermiddelen die in heel Europa beschikbaar zijn, waaronder drie nieuwe game-based activiteiten over wereldburgerschap en duurzame ontwikkeling. Dit met een methodologie om leerkrachten te begeleiden bij het creëren van op maat gemaakte activiteiten over de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) voor hun klas. Leerlingen, docenten en studenten zullen beter toegerust zijn om te handelen voor verandering.
Ten minste een van de resulterende game-based activiteiten zal gaan over de klimaatverandering en of het milieu. En ten minste een activiteit zal sociale of economische aspecten van duurzaam ontwikkelen behandelen.

WAAROM

Omdat wij denken dat het belangrijk is dat kinderen meer weten hoe we de wereld duurzamer en inclusiever kunnen maken.

VOOR WIE

Games for Goals zoekt leerkrachten in het basis onderwijs Wij zijn op zoek naar leerkrachten basisonderwijs die mee willen doen aan een van de volgende drie acties:
• BRONNEN DELEN van bestaande leermiddelen over wereldburgerschap en duurzame ontwikkeling en internationale solidariteit.
DEELNEMEN AAN EEN WORKSHOP Van 27 februari tot en met 1 maart 2023 zullen de leerkrachten zich verzamelen in Poitiers (Frankrijk) om gedurende deze dagen onder begeleiding van de NGO’s samen te werken in verschillende workshops. In eerste instantie willen de NGO’s hun trainingssessies, over actieve pedagogie en SDG gerelateerde onderwerpen, uitproberen en optimaliseren aan de hand van de reacties van de deelnemende leerkrachten. Reis- en verblijfskosten worden gedekt door het project. Deelnemende leerkrachten kunnen vlot overweg met het Engels en hebben minimaal vijf jaren ervaring als leerkracht in het basisonderwijs.

• TEST DE TOOLS in de klas met leerlingen met onze begeleiding.

HELP MEE

Het is belangrijk dat wij toegang krijgen tot scholen via ouders, docenten, schooldirecties, beleidsmedewerkers en gemeentebestuur.

We willen hulp bij het uitdragen van dit project via publiciteit en andere midelen.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Lange herenvest 122
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Dik Bol
Organisatie
Stichting Stedenband Haarlem-Mutare
Non-profit organisatie
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER