Kunst in de Rozenstraat

WAT

In de Rozenstraat staat een bakstenen muur van 50 meter lang, volgeklad met graffiti. Dat geeft een ongezellig straatbeeld, terwijl dit helemaal geen ongezellig stukje Haarlem is! Ik zet dan ook een project op om jonge Haarlemse kunstenaars de kans te geven om van deze doorn in het oog, een oogstrelend staaltje schoonheid te maken.

WAAROM

Niet alleen kunnen alle bewoners van het appartementencomplex en de huizen in de Rozenstraat n.a.v. dit initiatief genieten van een prachtig uitzicht (in plaats van de rommelige zooi die nu op de muur is gespoten), maar het maakt deze centrale straat ook een stuk aantrekkelijker voor alle bezoekers van Haarlem. Bovendien geven we de opdracht specifiek aan jonge kunstenaars in de dop, om hen de kans te geven hun talent te showcasen in het centrum van Haarlem.

VOOR WIE

De eigenaren van de muur (drie panden in de Kenaustraat) zijn al betrokken en enthousiast. En ik werk samen met 37PK met wie we binnenkort een oproep plaatsen voor kunstenaars om een ontwerp in te dienen. Het doel is natuurlijk om zo veel mogelijk enthousiaste, jonge kunstenaars met die oproep te bereiken. Spread the word!

HELP MEE

Niet origineel, maar wel noodzakelijk: mijn grootste hulpvraag is financieel. We zullen geld nodig hebben om de materialen en een klein honorarium voor de kunstenaar(s) te kunnen betalen. Als bonus hulpvraag zou een lokaal schoonmaakbedrijf kunnen helpen door de muur van tevoren schoon te spuiten zodat de kunstenaar met een schoon canvas kan beginnen.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Rozenstraat, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Wieteke de Jong
Particulier
Website
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER