Jong023, kinderkrant voor Haarlem en Zandvoort

WAT

Jong023 is een leuke, leerzame, lokale krant voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in Haarlem en Zandvoort. De krant gaat sinds 2019 zeven keer per jaar naar alle basisscholen in een oplage van 7.500 exemplaren.

Alle verhalen in de krant worden verteld voor kinderen en door kinderen. De artikelen zijn gericht op wat kinderen zelf kunnen doen om hun leven en dat van anderen mooier, fijner en gezonder te maken. De pijlers van de krant zijn natuur, cultuur, welzijn en sport.

Jong023 wordt gemaakt, vormgegeven en op de scholen bezorgd door circa tien zelfstandige professionals, allen uit Haarlem.

WAAROM

Jong023 geeft kinderen leesplezier, versterkt de sociale samenhang én de participatie in Haarlem.
Jong023 luistert naar kinderen en laat hun stem horen. Daardoor voelen ze zich serieus genomen en leren ze dat zij, en hun meningen, ertoe doen.
Ze. herkennen zichzelf in de verhalen van anderen en voelen zich daardoor gesteund. Ze krijgen begrip voor leeftijdsgenootjes die opgroeien in andere delen van de stad of in andere soorten gezinnen of culturen.
Ze worden enthousiast gemaakt om deel te nemen aan activiteiten in de stad. Verhalen over de geschiedenis van Haarlem creëren een gevoel van verbondenheid tussen kinderen onderling en met hun stad.
Verder helpt Jong023 maatschappelijke lokale organisaties die kinderen willen bereiken, zoals NME, musea, de GGD. Zij kunnen via enthousiaste verhalen van kinderen hun aanbod of boodschap bij deze lastig te bereiken doelgroep onder de aandacht brengen.

VOOR WIE

-Jong023 is voor alle kinderen in de bovenbouw van Haarlemse en Zandvoortse scholen.
-Jong023 biedt leerkrachten gratis aantrekkelijk les- en leesmateriaal voor in de klas. De verhalen over politiek, geschiedenis, religie en andere maatschappelijke onderwerpen ondersteunen het burgerschapsonderwijs.
Met de aandacht voor leuke, leerzame projecten en excursies naar lokale initiatieven (zoals het Vogelhospitaal) inspireren leerkrachten elkaar.
-Jong023 is ook voor lokale maatschappelijke organisaties met een boodschap voor kinderen.
-Jong023 helpt de Gemeente Haarlem en Zandvoort om verbinding te krijgen met kinderen en ze te laten zien dat ze serieus genomen worden.

HELP MEE

Jong023 heeft jaarlijks €25.000 extra financiering nodig om te kunnen blijven voortbestaan. De kosten zijn voor de productie (journalisten en fotografen, striptekenaar, puzzelmaker, vormgever, corrector), druk en bezorging op 70 scholen en openbare gelegenheden.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Heel Haarlem en heel Zandvoort
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Jacqueline Schadee
Edith Bijl
Organisaties
Stichting Jong023
Penningmeester Stichting Jong023
Non-profit organisatie
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

DIT INITIATIEF WERKT SAMEN MET

  • de Groene Mug
  • 023DOEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER