I Am We Are

WAT

Een workshop over mentale gezondheid op middelbare scholen, waarbij ontspanning en connectie met jezelf en anderen centraal staat. Onze masterclass is specifiek ontwikkeld voor jongeren die wij vol energie bezoeken in Haarlem en omstreken. We reiken inzichten én technieken aan die makkelijk toe te passen zijn voor verschillende leeftijden en leerniveaus. Deze tools vinden hun oorsprong in yoga, pranayama (ademhaling) en meditatie.

Aansluitend willen we graag een online omgeving creëren waar deze tools terug te vinden zijn door middel van video en audio. Bewegingsvormen zoals yoga en Budokon, ademhalingstechnieken en geleide meditaties kan je dan zo op de IAmWeAre website terugvinden, bekijken en meedoen.

WAAROM

Hoe blijf je in verbinding met jezelf als je elke dag met zoveel verwachtingen, druk en prikkels te maken krijgt? En hoe ga je met elkaar om in een groep als je twee jaar lang niet écht in contact bent geweest? De wereld waarin jongeren nu opgroeien vraagt veel van hen zelf en ook van hun ouders en docenten.
De druk is voor veel jongeren hoog, te hoog. De cijfers over de mentale gezondheid van jongeren zijn zorgelijk. De wachtlijsten zijn niet eerder zo hoog geweest voor deze specifieke doelgroep. De vraag naar hulp is groot maar kan niet goed worden ingebed in het huidige zorgsysteem. Niets doen is geen optie.

Wie zijn wij
Laura werkt al jaren als yoga docente en heeft zich gespecialiseerd in Pranayama (ademhalingstechnieken) en trauma sensitive yoga. De afgelopen 2 jaar heeft zij met het Boosters project (initiatief van The Good Company) op ‘kritieke’ scholen yoga & mindfulness les gegeven. Yara werkt als Integratief Coach intensief met kinderen, jongeren en gezinnen, in haar eigen praktijk Yara // Coacht. Daarnaast werkt ze als Psychodrama Therapeut voor jeugd - bij o.a. GGZ instelling Het Huis in Haarlem.

VOOR WIE

Jongeren tussen 12-18 jaar in Haarlem en omgeving!

HELP MEE

Wij komen graag in contact met professionals die ons kunnen helpen om ons project naar een professioneel level te tillen. Concreet zoeken we iemand die ons verder helpt op het gebied van huisstijl, het bouwen van onze website, financiën en het verbinden met bestaand netwerk.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Kindercentrum Haarlem, Sint Jorisveld, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Laura Bliek
Yara van der Putte
Organisaties
I Am We Are
I Am We Are
(Sociaal) ondernemer
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Maartje van der Knaap
27 okt 2022 om 17:25 uur

Wat een geweldig initiatief! Als docent in het voortgezet onderwijs ondersteun ik deze visie volledig. In volle klassen waar concentratie ver te zoeken is en diagnoses (en medicatiegebruik) als ADD en ADHD blijven toenemen ben ik een groot voorstander van het aanleren van coping strategieën voor deze kwetsbare leeftijdscategorie. Wellicht is het toch ook zinvol grotere onderwijskoepels te benadere... Lees meer

Wat een geweldig initiatief! Als docent in het voortgezet onderwijs ondersteun ik deze visie volledig. In volle klassen waar concentratie ver te zoeken is en diagnoses (en medicatiegebruik) als ADD en ADHD blijven toenemen ben ik een groot voorstander van het aanleren van coping strategieën voor deze kwetsbare leeftijdscategorie. Wellicht is het toch ook zinvol grotere onderwijskoepels te benaderen (ipv losse middelbare scholen) omdat er nog een hoop NPO-gelden besteed kunnen worden om de 'coronaschade' te tackelen. Dit geld moet de komende jaren ingezet worden en zo'n initiatief past daar fantastisch bij (sociaal-emotioneel welzijn) Ook in het kader van burgerschapsvorming (waar scholen ook officieel meer richting aan moeten geven) lijkt me dit een passend project. Als ik nog kan meedenken of helpen hoor ik het graag. Vriendelijke groet, Maartje van der Knaap, docent geschiedenis, mentor 4 havo en coördinator burgerschap op het Haarlemmermeer Lyceum Dalton, Hoofddorp. Lees minder

REAGEER