Het WijkLab

WAT

Het ontwikkelen en opzetten van een leer- en experimenteer omgeving/Het WijkLab in de Stadsdelen. Een landingsplek voor actieve bewoners, stadmakers, ondernemers, ambtenaren en pioniers uit organisaties. Dit om samen aan relevante thema’s te werken, kennis te delen en samen te leren. Ook is er ruimte om te experimenteren.

Het WijkLab biedt een gelijkwaardig speelveld en stimuleert een nieuw manier van denken, werken en organiseren. De bewoner staat altijd centraal en de bedoeling is de baas. Zo kunnen er nieuwe samenwerkingen en concepten ontstaan die de wijken verrijken.

WAAROM

Overheid en markt zijn sterke partijen, en bovendien sterk met elkaar verweven geraakt; bewoners zijn de zwakkere, niet-georganiseerde partij. Terwijl bewoners wél de kennis en praktijkervaring hebben – en de (eind)gebruiker zijn. Of het nou gaat om zorg, de openbare ruimte, infrastructuur of voorzieningen.

Het WijkLab is de ruimte tussen de leefwereld en systeemwereld ofwel de ruimte tussen markt, overheid en bewoners. Want dáár moet de verandering plaatsvinden: niet eenmalig, maar structureel. Zo bouwen we gelijkwaardig samen aan gezonde inclusieve wijken met een waardevolle lokale economie en duurzame leefomgeving.

VOOR WIE

- Actieve bewoners die aan thema's werken in hun buurt/wijk
- Lokale (impact) ondernemers
- Ondernemende Stadmakers
- Studenten (MBO, HBO, WO)
- Ambtenaren die graag pionieren
- Ontwikkelaars die graag pionieren
- Zorgprofessionals die graag pionieren

HELP MEE

Werk je aan een thema op buurt, wijk of stadsniveau? Ben je ondernemend bezig op een specifiek thema? Meld je dan aan. We selecteren de thema’s met de meeste potentie en mobiliseren de benodigde kennis, ervaring en netwerken om samen impact te maken op buurt/wijk en stadsniveau. Belangrijk is dat we echt zoeken naar mensen die actief bijdragen, dus echt de handen uit de mouwen steken en op eigen initiatief in de actie gaan.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Er is (nog) geen locatie
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Yvonne Haneman
Brigitte Kool
Anna-Richt Hannema
Organisaties
Ground8
Geven en Nemen
Kartrekker
(Sociaal) ondernemer
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

DIT INITIATIEF WERKT SAMEN MET

  • De Stadsgarage

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER