Het Wapen van Haarlem 2.023

WAT

Het Wapen van Haarlem (HWVH) is een project dat gefocust is op het verbinden en versterken van het Haarlemse hiphop netwerk. Het einddoel is een compilatie-album maken met enkel Haarlemse artiesten (rappers & producers) en het album middels een evenement (release-party) in het Patronaat te presenteren.

WAAROM

Landelijk is hiphop, met name onder de jongeren, het meest beluisterde muziekgenre. De top 5 meest beluisterde artiesten op spotify bestaat al sinds 2016 alleen uit rappers.
Tegelijkertijd is hiphop nauwelijks te zien in de culturele sector van Haarlem. Hiervoor moeten we weg naar Amsterdam of Rotterdam. Haarlem mist een creatieve hiphop gemeenschap die jongeren kunnen inspireren, maar ook rolmodellen waar zij naar kunnen opkijken.

HWVH is voor het eerst opgezet in 2008. Een groep ondernemende jongeren en artiesten hebben samen een album gemaakt en deze gepresenteerd in het Patronaat. Het evenement was een succes en is jaren later een mijlpaal gebleken voor die generatie artiesten, evenals de Haarlemse jongerencultuur. Quentin Bréger (Haarlemse rapper, organisator HWVH 2.023) stond toen als 16-jarige in het publiek en het heeft toentertijd een erg positieve indruk op hem gemaakt. Toen hij op latere leeftijd zelf begon te rappen en projecten wilde opzetten, kwam al snel het idee de volgende editie van HWVH te organiseren.

Het 15-jarige jubileum van HWVH zal in 2023 gevierd worden. Gezien het netnummer 023 van Haarlem kan voor een Haarlems project dit jubileum niet op een beter moment dan in 2023 plaatsvinden. De tijd is rijp voor een HWVH versie 2.023!

VOOR WIE

HWVH zal worden georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in, of nieuwsgierig is naar hiphop. Vanwege de populariteit van de muziekgenre onder de jongeren, zal vermoedelijk de doelgroep met name de huidige generatie jongeren betreffen.

HELP MEE

Voor het realiseren van dit project hebben wij met name financiële, dan wel artistieke steun nodig.

Het hoofddoel is een album produceren die door de liefhebber geluisterd kan worden. Het album zal op de online streamingdiensten geplaatst worden, maar het liefst willen wij deze ook op cd en/of vinyl laten drukken. Met name voor het mixen & masteren van het album en het produceren van de cd's/vinyl zullen wij financiële steun nodig hebben.

Een wens is tevens twee korte documentaires te maken, waarbij (1) de eerste editie van HWVH en zijn deelnemers worden geëerd en (2) het verloop en uitvoering van de tweede editie in beeld wordt gebracht. Wetende dat het maken van dit soort films heel prijzig is, zoeken wij welwillende filmmakers die vanuit hun eigen passie en enthousiasme voor hiphop/Haarlem bereid zijn met ons te werken.

Tot slot willen wij ter verdere promotie merchandise maken. Hiervoor zoeken wij o.a. bedrijven die hoodies/shirts kunnen bedrukken en flyers/posters kunnen maken. Daarnaast zal dan ook financiële steun hiervoor nodig zijn. Indien het budget het toelaat, zullen wij ook verder zoeken naar andere creatieve manieren om jongeren verder met gevestigde organisaties/winkels te verbinden en het project verder te promoten.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Haarlem, Netherlands
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Quentin Bréger
Organisatie
Het Wapen van Haarlem 2.023
(Sociaal) ondernemer
Website
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

DIT INITIATIEF WERKT SAMEN MET

  • STAD Haarlem

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER