Groen Schoolplein OBS De Dolfijn

WAT

OBS De Dolfijn in Haarlem-Noord heeft een groot publiek toegankelijk maar grotendeels betegeld speelplein. Er is een voetbal- en basketbalveld, een klimrek, zandbakken, een wip, speelhuisjes, pingpongtafel en een duikelrek. Bezoekers kunnen uitrusten op een aantal zitbankjes. In de pauzes kunnen de leerlingen gebruik maken van fietsjes en stepjes uit de stalling. Er staan een aantal bomen op het plein maar verder zijn er geen groene planten. De oudercommissie werkt aan een plan om het plein te vergroenen, in overleg met leerlingen, leerkrachten, buurtbewoners, speeltuin De Trekpleister en andere belanghebbenden.

WAAROM

Kinderen, ouders, leerkrachten en omwonenden willen een schoolplein dat een fijn, groen en veilig middelpunt is in de buurt. Op het plein willen kinderen samen spelen, bewegen en ontdekken terwijl ouders, buurtbewoners en leerkrachten tot rust komen in het groen. Het schoolplein daagt uit tot bewegen en samenspelen en wordt een plek waar kinderen zich onbekommerd kunnen ontwikkelen. Het speelt een rol in educatie over natuur, biodiversiteit en klimaat.

Het plein is naast een fijne plek voor de kinderen van school ook een ontmoetingsplek voor de buurt. De gezamenlijke co-creatie en realisatie van het ontwerp dragen bij aan meer maatschappelijke bewustwording, eigenaarschap en participatie van buurtgenoten.

Door de uitbreiding van groen neemt de biodiversiteit in de leefomgeving toe. De niet betegelde ondergrond zorgt voor een betere afvoer van regenwater. De aanplant van vaste planten, heesters en kleine boompjes zorgt voor verkoeling.

Kortom, voor iedereen:
Meer groen
Meer vogels
Meer spelen
Meer ontdekken
En nog meer bewegen!

VOOR WIE

Voor de kinderen die naar school gaan bij OBS De Dolfijn en de kinderen die in de buurt wonen maar elders naar school gaan en daarna hier komen spelen. Voor de ouders van die kinderen en voor andere buurtbewoners die graag willen genieten van groen. Voor leerkrachten die in groene speelnatuur mooie speel- en leeraanleidingen zien. Voor de gemeente die inzet op het vergroten van buurtparticipatie en die zoekt naar oplossingen voor het beter laten weglopen van regenwater.

HELP MEE

Op dit moment werken we aan een goed plan en zoeken we input van de buurt. Woon je rondom het schoolplein of ben je betrokken bij de school vul dan deze korte vragenlijst in:

https://nl.surveymonkey.com/r/XD3HQRW

Wil je graag op andere wijze bijdragen stuur ons dan een mailtje.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Gijsbrecht van Aemstelstraat 118, 2026 VJ Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Anniek Herder
Bastiaan Ruizeveld de Winter
Organisatie

Oudercommissie OBS De Dolfijn
Particulier
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER