Eco Expeditie Haarlem

WAT

De Eco Expeditie is een interactieve stadswandeling. Door het plaatsen van kleurrijke stoeptegels met natuur illustraties en QR-codes geven we natuur informatie uit jouw buurt. Je scant de QR-code en je krijgt vervolgens toegang tot foto's, video's, verhalen en audioberichten over de lokale natuur. De route bestaat uit 10 - 12 tegels en is gratis toegankelijk via de website of via een bijbehorende navigatie app.

Zie hier een uitgebreid artikel: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4578010/den-haag-is-groener-dan-je-denkt-wandel-de-eco-expeditie

WAAROM

Met De Eco Expeditie laten we de wandelaar meer om zich heen kijken en meer genieten van de natuur met het doel om uiteindelijk zelf natuur impact te maken! Op iedere pagina tonen we tips en tricks om zelf een bijdrage te leveren aan de natuur zoals het maken van een vleermuishotel, meedoen aan lokale schoonmaak acties of opzoek gaan naar vlinders met de vlinderzoekkaart.

VOOR WIE

Iedereen (van jong tot oud) kan genieten van de Eco Expeditie. Het is gratis, flexibel en toegankelijk met de mobiele telefoon. De route is maximaal 5 km. Je kunt kiezen om een aantal tegels te scannen, maar je kunt ook de gehele route lopen. Dan ben je circa 1,5 uur onderweg.

Er zijn twee routes gelanceerd in Den Haag en we willen heel graag een route lanceren in onze (eigen) stad Haarlem

HELP MEE

Het realiseren van een route kan vanaf 8.000 euro. Het Leefbaarheid en Initiatiefbudget is hiervoor niet voldoende, maar het zou wel mogelijk zijn als bijvoorbeeld drie verschillende wijken de krachten willen bundelen. Deze wijkraden kunnen dan een aanvraag indienen en van dit bedrag kunnen we een route realiseren.

Daarbij staan we ook open voor andere constructies, samenwerkingen of ideeën!!

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Centrum, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Loes Potgieter
Jessica Wijsenbeek
Organisaties
Eco Expeditie
Eco Expeditie
Gemeente

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER