Dutch Events • netwerkactiviteiten voor nieuwkomers

WAT

Double Dutch Haarlem is een kleine taalschool voor hoogopgeleide anderstaligen. Onze missie is om nieuwkomers te helpen met hun weg naar een succesvol leven in Nederland. Dit doen we door het geven van Nederlandse les aan hoogopgeleide (hoog leerbare) anderstalige volwassenen die de taal snel willen & kunnen leren. We bieden naast de lessen nu ook Dutch Events: activiteiten om Nederlands te oefenen, te netwerken en om het thuisvoelen te stimuleren.

Momenteel organiseren we iedere vrijdag een taalcafé bij MamaGaia, Dutch on a boat op onze elektrische sloep, vrij-mibo's in onze leslocatie in de Schagchelstraat, stadswandelingen en museumbezoeken.

Onze Dutch Events organiseren we non-profit. We doen dit in samenwerking met met Roots Haarlem voor Social Relocation Service.

De activiteiten worden momenteel financieel ondersteund door de gemeente Haarlem met de coronasubsidie.

Deze subsidie ondersteunt initiatieven voor groepen mensen die het extra moeilijk hebben gehad tijdens corona en moet worden uitgegeven bij ondernemers die het ook lastig hebben gehad tijdens de pandemie/lockdowns.

We organiseren onze netwerkbijeenkomsten en activiteiten voor alle nieuwkomers, bij ondernemers met een missie, zoals het vegan restaurant MamaGaia Haarlem. We sluiten ook aan bij bestaande initiatieven/netwerkorganisaties, zoals Expats Haarlem en geven het geld tevens uit bij musea/culturele instellingen.

WAAROM

Veel nieuwkomers zijn tijdens de lockdowns naar Haarlem gekomen en hebben bijzonder weinig kansen gehad om te netwerken, de taal te oefenen en zich echt thuis te gaan voelen in onze mooie stad. Daar moet verandering in komen!

VOOR WIE

Onze doelgroep bestaat uit vluchtelingen (statushouders), expats/kenniswerkers en mensen die voor de liefde naar Nederland zijn gekomen.

HELP MEE

Ik ben op zoek naar 4 uiteenlopende zaken:

1. Voor mijn elektrische sloep zoek ik een laad-ligplaats in de stad. Momenteel kan ik alleen in Haarlem Noord liggen en het halen van de boot kost veel tijd (de boot is langzaam) en onnodige stroom. Ik droom van een plaats bij de molen of voor mijn deur bij de Drosteboulevard. Daar ligt nu ook vaak een andere boot permanent. Hoe regel ik dit?

2. Ik zoek (vrijwillige) schippers om deze zomer vaak te varen met cursisten.

3. Mijn bedrijf is in de lockdown snel gegroeid: ik zoek iemand die mij kan adviseren in de volgende stap in het ondernemen: financieel als organisatorisch. Of eigenlijk: hoe zorg ik ervoor dat ik ook weer op vakantie kan? :-)

4. Dit jaar gebruiken we de coronasubsidie om de Dutch Events professioneel op te zetten en organiseren. We werken aan een business case en dromen van een jarenlange uitrol

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Schagchelstraat 15, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Marleen Blomsma
Organisatie
Double Dutch Haarlem
(Sociaal) ondernemer

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER