De Statiegeldbak

WAT

De Statiegeldbak is ontworpen om steden in staat te stellen hun recyclingcapaciteit te vergroten, waardoor inwoners op diverse locaties in de stad plastic flessen en blikjes kunnen inleveren. Dankzij een klep aan de onderkant kunnen mensen in nood, zoals daklozen of mensen met een lager inkomen, de flessen en blikjes eruit halen.

WAAROM

Met de opkomst van statiegeld op blikjes werd het probleem van zwerfafval snel groter en zichtbaarder. Net zoals mensen vroeger naar de herkenbare ‘postbus’ gingen om hun post te verzenden en naar de groene telefooncellen om te bellen, introduceren we nu, anno 2023, de gele Statiegeldbak. Hier kunnen mensen hun flesjes en blikjes op een toegankelijke manier deponeren. Met de Statiegeldbak zetten we een stap voorwaarts naar een volledig circulaire afvalketen. We streven naar een schoner milieu en een socialere maatschappij.

VOOR WIE

De statiegeldbak is voor iedereen bedoeld die zich instaat kan stellen om zijn of haar recyclebare producten te doneren. En bedoeld voor de mensen die hiervan kunnen profiteren. Hiermee onderdak, middelen of een extraatje kunnen gebruiken.

HELP MEE

AFI is een doe-tank wat zich focust op stadsverduurzaming en een sterkere sociale verbinding. Samenwerking met lokale partners creëert een gevoel van gemeenschap en verantwoordelijkheid onder de bewoners, wat resulteert in een schonere en inclusievere buurt. De visie is om een verandering teweeg te brengen waarin bewoners, inclusief de jongere generatie, actief deelnemen aan het verbeteren van hun stad en uiteindelijk de wereld.

Wat wij hiervoor nodig hebben:

Locaties om te plaatsen.
Een investering om onze organisatie te verbreden en te funderen.

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.


LOCATIE

Haarlem, Netherlands
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Pablo Cantatore Antonius Janssen
Organisatie
AFI (art for impact) B.V
(Sociaal) ondernemer

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER