De Kwiekroute op verschillende plekken in Haarlem?!

WAT

De Kwiekroute is een Beweegroute, waarbij gebruik wordt gemaakt van straatmeubilair dat er al is. (Denk aan lantaarnpaal, bankje, brugleuning etc). Door het volgen van de stoeptegels, met illustratie, op de route, train je balans, kracht en uithoudingsvermogen.

WAAROM

Steeds meer wordt duidelijk dat bewegen van vitaal belang is. Voor jong en oud is dit parcour een laagdrempelige manier om fit te zijn en te blijven. Hoe fitter we blijven hoe gunstiger dat is voor het welzijn. Maar ook de zorgkosten zullen minder snel stijgen.

VOOR WIE

Het initiatief is voor buurtwoners -jong en oud-. Door in je eigen buurt te bewegen, ontmoet je ook anderen. In die zin krijgt beweging een dubbele betekenis.
Mensen zullen elkaar op een natuurlijke manier ontmoeten en mogelijk ook samen afspreken om met elkaar het parcours af te leggen.
Aan het eind van het parcours is vaak een locatie waar men thee of koffie kan drinken. Ook dit zou een verbindende factor kunnen zijn in een buurt. Men leert elkaar op een ongedwongen manier kennen.
Leuke plekken voor de Kwiekroute -in Haarlem- zouden bijvoorbeeld zijn: Het Bolwerk, Kenaupark, het toekomstige parkje bij de Bavo Koepel, het Florapark en de Haarlemmerhout.

HELP MEE

Zelf zou ik graag in mijn eigen buurt rondom de Bavo Basiliek/ Koepel een Kwiekroute wensen. Maar misschien zijn er mensen die ideeën hebben waar elders in Haarlem deze route geweldig zou zijn.
Ik denk dat er wel partijen zijn die willen meedenken, zoals Sport Support, Fysiotherapeuten, Sportscholen, Zorginstellingen zoals Zorgbalans, Diëtisten, huisartsen, Zorgverzekeraars en de Gemeente Haarlem?
En natuurlijk zou het fijn zijn als er sponsors zijn die het idee omarmen.
Heel graag licht ik e.e.a. toe in een pitch.

Voor het realiseren van een Kwiekroute (Ontwerp, aanleg, etc is een bedrag van 7650 euro gemoeid). Dit zijn de kosten die de ontwerpers, bedenkers en uitvoerder van de Kwiekroute vragen. In een aantal steden is de Kwiekroute al een succes. Je bestelt dus een kant en klaar concept. Wel is het belangrijk dat buurtbewoners meedenken en inspraak hebben.. Kijk vooral op: kwiekbeweegroute.nl


Heeft iemand tips om aan 7650 euro te komen?

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Kathedrale Basiliek St. Bavo, Leidsevaart, Haarlem, Nederland
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemer
Renate van Hulten-Stringer
Organisatie
Bewoner Haarlem Zuid West
Particulier
Website
Contact

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER