Stadmakerscongres 10 en 11 juni 2022, boek je ticket!

WAT

Onze Stad Maken We Samen. Wat gebeurt er al in Haarlem, hoe geven we onze stad kleur en verbinding? En welke rol kun je zelf pakken op thema’s die spelen in onze stad? Haarlemse Stadmakers bieden professionals en bewoners, tijdens een tweedaagse congres in juni, de kans om volop kennis te maken met het stadmaken. Op een centrale plek vind je inspirerende lezingen en andere interactieve activiteiten waar je kan leren van en met elkaar. Daarnaast vind je op diverse locaties in de stad, bij initiatieven en broedplaatsen, gesprekken, workshops of andere activiteiten. Denk aan de thema’s zorg, groen, voedsel, jong en samen met de buurt. Er is ook een avond/nacht programma voor muziek, dans en cultuur. Stadmakers zijn bewoners en professionals die zich inzetten voor de stad van vandaag en morgen. Klein en groot, vrijwillig en betaald, van wijkraad tot ontwikkelaar. Iedereen is welkom.

WAAROM

We willen zichtbaar maken wat de waarde is van het stadmaken. Hoe verschillende partijen samen tot oplossingen kunnen komen voor de thema's die in onze stad leven. Stadmaken is niet altijd zichtbaar maar als je alles achter elkaar zet zie je de impact ervan. Denk aan bewoners die samen vergroenen, samenwerkingen tussen zorgprofessionals en buren die naast het maken van maaltijden ook een oogje in het zeil houden. Maar ook de ontwikkelaar die met aandacht een nieuwbouw proces anders inricht en al tijdens de leegstand en sloop samenwerkt met initiatiefnemers in de buurt voor een tijdelijke speelplek, een moestuin of een plek voor ontmoeting. Tijdens dit congres laten we de meerwaarde zien van stadmaken en inspireren we je om mee te doen.

VOOR WIE

Op vrijdag bieden we professionals, ontwikkelaars, overheden, welzijnsorganisaties en andere organisaties de kans om te delen, te leren, te doen, te beleven en te ontmoeten. Waar willen we de komende jaren samen aan werken en hoe maken we dat concreet?

Op zaterdag bieden we inwoners van haarlem, jong en oud de kans om te delen, te leren, te doen, te beleven en te ontmoeten. Je kunt je eigen plan pitchen, kennismaken met projecten in je buurt of leren hoe je als buurt financiering krijgt voor een plan wat jullie hebben.

HELP MEE

We zijn op zoek naar zoveel mogelijk stadmakers, organisaties en inwoners van Haarlem die mee willen helpen om deze twee-daagse tot een succes te maken. Dus meld je aan en neem deel aan deze dagen!

Je kunt hier vrijblijvend contact opnemen met de initiatiefnemer en samen kijken welke hulp nodig is.

LOCATIE

Startlocatie: De Koepel
Deel dit initiatief

WIE ZIJN WIJ aa

Initiatiefnemers
Brigitte Kool
Minouce Besters
Mirjam Tauw
Tim Ruijters
Organisaties
Stadmakers Haarlem
Stadmakers Haarlem
Stadmakers Haarlem
Stadmakers Haarlem
Non-profit organisatie

AGENDA

Nog geen evenementen gepland.


CATEGORIE

ONTMOETEN ACTIVITEITEN
GROEN DUURZAAM
KUNST CULTUUR
VEILIG SCHOON
WONEN BOUWEN
CORONA INITIATIEF

DIT INITIATIEF WERKT SAMEN MET

  • de Groene Mug
  • De Stadsgarage
  • Bedrijf & Samenleving
  • STAD Haarlem
  • Creatieve Muggen
  • stichting Stadsgesprekken

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang automatisch een e-mail als er nieuws is over dit initiatief. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
REACTIES
Nog geen reacties


REAGEER